Anpassad sökning

söndag, april 29, 2018

2015 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Sonoma County


Seghesio gör en hel massa olika viner på Zinfandel men Sonoma County är storsäljaren. Varje år blir  det över 100 000 lådor av detta generösa vin. Du hittar det i Sb:s butiker över hela Sverige och en flaska kostar 209 kr.

Vinet är en blend som i årgång 2015 bestod av 85% Zinfandel, 9% Petite Sirah, 3% Carignane och 3% Syrah. Druvorna har växt i Dry Creek Valley och Alexander Valley.

Doften är något rökig med plommon, björnbär och blåbär tillsammans med viol, choklad och bacon. Bären återkommer i smaken. När det gäller blåbären är de både färska och i form av soppa. Här finns också vanilj och en hel del spår av fatlagringen. Importören Johan Lidby uppger att vinet legat upp till tio månader på ekfat där 75% var amerikanska och 25% franska. Så lite som 10% var nya.

2015 är kanske inte den allra bästa årgången som jag smakat men Seghesio Zinfandel Sonoma County är alltid ett habilt vin och en mycket seriös Zinfandel. Långt ifrån de syltbomber som översvämmar Sb:s hyllor och vars namn och etiketter fått mer och mer Cowboy-estetik, oavsett om druvorna kommer från Kalifornien eller Apulien. 

Inga kommentarer: