Anpassad sökning

lördag, oktober 07, 2017

2015 Cambria Chardonnay Benchbreak


Med tanke på att detta vin från Cambria i Santa Maria kostar 189 kr på Sb, måste det vara ett av årets hittills bästa chardonnayköp. Det finns i skrivande stund flaskor kvar i 62 butiker runtom i landet. Det är bara att bege sig till någon av dessa och fylla korgen. Det har i alla fall jag gjort!

Cambria drivs av Barbara Banke tillsammans med Katie och Julia Jackson. Vinmakare är Jill Delariva Russel. Cambria gör endast vin på druvor som växt i de egna, hållbart brukade vingårdarna, och som tillverkas samt buteljeras i det egna vineriet. Bland vinerna från Cambria finns Viognier, Syrah och Pinot Gris samt olika varianter av Chardonnay och Pinot Noir. Priserna sträcker sig från $22 för 2015 Chardonnay Benchbreak till $80 för 2014 Pinot Noir Barbara's Clone 667.

2015 Chardonnay Benchbreak har doft med citrus (söt citron och grape), popcornsmör, champinjon och fat. Allt detta återkommer i den friska smaken tillsammans med ananas och en väldigt svag fatbitterhet. 

Denna första gång drack detta härliga vin till sesampanerade kycklinglår med ädelostdipp, grönsallad och ugnsrostad potatis. 

Sesampanerade kycklinglår med ädelostdipp. Serverades med en grönsallad och ugnsrostade potatisklyftor.

Inga kommentarer: