Anpassad sökning

söndag, september 24, 2017

2015 Gnarly Head Viognier


Någonstans har jag läst att Gnarly Head odlar bland annat Viognier på den över 500 ha stora och hållbart brukade vingården Clay Station i Lodi. På Gnarly Heads hemsida finns inte druvan, eller för den delen vinet, nämnt någonstans. Förlitar man sig på importören Ejoy kommer druvorna från "utvalda vingårdar i Lodi, Kalifornien". Kanske är Clay Station en av dem? Vingården har förresten fått sitt namn efter en gammalt diligensstation.

Gnarly Head, som bland annat gör en av de bäst säljande zinfandelvinerna i USA, är en av de många etiketter som ligger under Delicato Family Vineyards. Bland de andra som också finns på Sb kan nämnas Black Stallion, Irony och Brazin. Förutom dessa finns det åtminstone ett dussin till men inte alla finns att få tag på i Sverige. 

Gnarly Head Viognier är inte något stort vin men den mycket fruktiga och blommiga doften är förvånansvärt komplex. Här finns bland annat mango, ananas, citrus, päron och äpple men också gula blommor och skumgodis (Ahlgrens bilar). I smaken hittar vi krusbär, päron och tropiska frukter. 

Vinet fungerar riktigt bra till våra aningen kryddstarka stekta dumplings med olika dippsåsser men utan mat är Gnarly Head Viognier inte speciellt kul. Vinet framstår som något klumpigt och problemet ökar i takt med att värmen stiger i glasen. 89 kr på Sb.   

Stekta dumplings med dippsåser och sallad.

Inga kommentarer: