Anpassad sökning

lördag, september 09, 2017

2014 Melville Chardonnay Estate


Mera kantareller och mer Chardonnay! Denna gång blev anrättningen smördegspiroger som vi fyllde med smörstekta kantareller och lite lök. Jag sorterade ut de minsta svamparna och picklade dessa i en enkel 1-2-3-lag med kanelstång och några kryddpepparkorn. Dessa serverades vid sidan av tillsammans med stekt tomat och riven parmesan.

Vår Chardonnay kom denna gång från Melville Vineyards and Winery, ett av över 70 vinerier i Santa Ynez Valley. Melville startades 1989 av Ron Melville men då i Knights Valley, Sonoma County. 1996 flyttades verksamheten till Santa Barbara County. Ron och hans son Chad satsade på Chardonnay, Pinot Noir och Syrah. Sammanlagt har Melville strax under 50 ha vingårdar i svala Santa Ynez Valley. Allt vin gör man på sina egna druvor.  

2014 Melville Chardonnay Estate har ganska klassisk men komplex doft. Här finns fat, aprikos, melon och apelsinzest tillsammans med champinjon och saffran. Syran är ganska låg och vinet har smak av päron och äpple. Vi hittar också en aning mineral och vanilj. 

En helt OK Chardonnay som lider lite av den låga syran. Vinet släpptes på Sb 18 augusti och kostar 299 kr. Det finns forfarande ganska gott om flaskor kvar.    

Smördegspirog med kantarellfyllning, stekt tomat med parmesan och
picklade kantareller. Serverades med smält smör.

Inga kommentarer: