Anpassad sökning

onsdag, juli 19, 2017

2015 Fraser Gallop Chardonnay Parterre


Jag stötte ihop med Den långe Jugoslaven på Sb för en tid sedan. Han lät mig inte gå hem utan en flaska Chardonnay från Fraser Gallop i Wilyabrup, ungefär tre timmars bilresa söder om Perth. 

– Bästa Chardonnay du kan köpa just nu för rimliga pengar, var det korta utlåtande jag fick (vinet kostar 187 kr).

Fraser Gallop ägs och drivs av Nigel och Dorothy Gallop. I vingårdarna odlas Cabernet Sauvignon och Chardonnay på vardera 7 hektar, Merlot, Malbec, Cabernet Franc och Petit Verdot på 4 var och Semillon på 3 hektar.

2015 Chardonnay Parterre har en frisk men samtidigt smörig doft med tropisk frukt, citrus, gult äpple och päron. Här finns också en del vanilj. Vinet har ganska hög och frisk syra, smak av söt citrus (clementin), vanilj och fat. Ett trevligt vin men riktigt lika exalterad som Den långe Jugoslaven blev jag nog inte.

500 flaskor av Fraser Gallop Chardonnay Parterre släpptes på Sb 21 april. Det finns fortfarande en del flaskor kvar. Störst chans att lägga vantarna på några av dem finns på Hansa i Malmö. 

Strax efter 2015 Chardonnay Parterre släpptes även 2013 Cabernet Sauvignon från Fraser Gallop på Sb. Vi har provat även detta vin men tog tyvärr inga anteckningar. Dock tyckte vi att vinet var så pass bra att vi genast såg till att handla hem några flaskor. Kostar 215 kr och finns i ganska många av Sb:s butiker runtom i landet.

Risotto med champinjon och chorizo.

Inga kommentarer: