Anpassad sökning

lördag, juli 22, 2017

2014 Piedrasassi Syrah PS


Piedrasassi är äkta paret Melissa Sorongon och Sashi Moorman som gör bröd och vin i Lompoc, Santa Barbara County, Kalifornien. Verksamheten startade 2003 och när det gäller vin ligger fokus på Syrah. Piedrasassi har inga egna vingårdar utan köper in all frukt. I PS kommer denna från olika vingårdar i Santa Barbara County. Vinerna görs i ganska små upplagor. Av 2014 Syrah PS blev det sammanlagt 1250 lådor.

Vi dricker det urgoda vinet till varsin "kebab" i bröd som vi gör på högrev som, efter en stund i frysen, skärs upp i så tunna skivor vi kan få till. Köttet får sedan ligga en stund i en blandning av ungefär lika delar, svartpeppar, spiskummin, örtsalt, malen ingefära, lökpulver och paprika, innan det gör ett hastigt besök i supehet stekpanna. Köttet lägger vi sedan i pitabröd med sallad, vit och röd sås, tärnad saltgurka och feferoni. Vi ersätter den klassiska röda såsen med mild ajvar relish och den vita med yoghurt och mosad feta. Det hela blir jättegott och vi bestämmer oss på stående fot att servera detta igen när vi ska dricka Syrah! 



2014 Piedrasassi Syrah PS har läcker doft av körsbär och blåbär tillsammans med en färskt kött och timjan. Vinet har härlig syra och smak av röda bär, blåbär, vanilj, kryddor och med en liten aning sötma. Urgott och klunkvänligt!

Note to self: Även om vinet är fantastiskt direkt det släpps, köp flera flaskor nästa gång och lägg undan ett par i några år.

Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 369 kr. Jag kan på rak arm inte komma på någon Syrah från Central Coast som håller denna höga kvalité och kan tävla med det priset. Importören Vinopia har i restaurangsortimentet även två vingårdsbetecknade Syrah från Piedrasassi –  2014 Bien Nacido och 2014 Rim Rock.

Vår hemmagjorda kebab.

Inga kommentarer: