Anpassad sökning

söndag, februari 20, 2011

2009 Charles Smith Riesling Kung Fu Girl


Att tillaga lax i olja som jag gjorde för ett tag sedan, var en riktig höjdare som jag ville att Jen också skulle smaka. Därför blev det en repris på det i går men för att bättre passa till vinet från Charles Smith i Washington State lagade vi tillbehör med mer syra.

Jag har provat vinet förut och ville ha med äpple i matlagningen och därför enades vi om en äpple/currycrème för att matcha äpple- smaken i vinet och en citrussalsa för att möta citrustonerna och syran.

Rieslingdruvorna till Kung Fu Girl odlas i Evergreen Vineyard som ligger på sluttningarna ovanför Columbia River i dramatiska Ancient Lake District som ansökt om att bli en egen AVA (American Viticultural Area).

Vinet doftar grapefrukt, citruszest, gula- och konserverade päron mineral och en en aning vanilj.

I smaken hittar vi honung, grönt- och gult äpple, cutruszest och mineral. Syran är frisk och rund och vinet känns svalt och lider inte av att temperaturen i glaset stiger. Mycket bra!

Kung Fu Girl importeras av Handpicked/Klunk. Det finns i beställningssortimentet och kostar 110 kr.

Äpple/currycrème

2 dl lätt crème fraîche
1 litet äpple, finhackat
1 tsk curry
flytande honung
salt

Blanda crème fraîche med äpple och smaka av med honung och salt. Låt stå någon timme i kyl innan servering
Confitterad lax med citrussalsa, äpple/currycreme och stekt potatis

Inga kommentarer: