Anpassad sökning

söndag, september 21, 2008

2007 Tim Adams Riesling

2007 Tim Adams Riesling

2007 Tim Adams Riesling får mig genast att tänka på Tyskland och inte något så långt ifrån Mosel som Claire Valley i South Austalia. Ärligt talat så är 2007 Tim Adams Riesling minst lika bra som många dubbelt då dyra tyska Riesling Trocken.

Det australiensiska vinet doftar gröna äpplen, citrus och gröna skolsuddigummi. Vinet är helt torrt utan minsta restsötma och med hög och mycket frisk syra. Lime, gröna äpplen och grape dominerar i smaken som också har vissa drag av nämnda suddgummi. Eftersmaken är härligt lång.

För att matcha det superfriska vinet marinerar vi torskfiléer i citronsaft och dubbelpanerar dem i mjöl och ströbröd som vi blandat citronzest i. Till det gör vi ett potatismos med brynt smör samt kokar några morötter. Vid sidan en sallad med olja, vitvinsvinäger och lite örter. Så enkelt och så gott!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå! Var är receptet? ;-)

johan p sa...

tyckte inte att det behövdes recept till varken potatismos, stekt torskfilé (även om den var dubbelpanerad – först mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd) eller kokta morötter ;-)

Eva sa...

Du överskattar oss Johan! Jag slog upp hur man steker fläskkotletter i Annas kokbok igår. Det var på håret att hon inte skrivit ut det.