Anpassad sökning

fredag, juni 27, 2008

2007 Montes Cherub Syrah


Vi gillar rosé och provar i dag ett från Colchagua i Chile som fått mycket positiv press i Sverige. Vinet är gjort av 100% Syrah och vi dricker det till laxfjärilar som vi stekt på grilljärn och serverar med en créme på kräftstjärtar och stenbitsrom som fått en liten puff av wasabi.

2007 Montes Cherub Syrah har hallonröd färg med en något blåaktig ton och doftar jordgubb, röda vinbär, körsbär och gräs. Smaken är fruktig med hög syra och är aningen bitter i avslutningen. Inte lika matkrävande som vi väntat men utmärkt till den grillade laxen.


Laxfjärilar med kräft- och stenbitsromscrème

2 pers

2 laxfjärilar
1 msk olja
1 msk citronsaft
salt
peppar

150 g kräftstjärtar
100 g stenbitsrom
½ rödlök
2 dl lätt crème fraiche
rivet skal från ½ citron
salt
peppar
½ krm wasabipulver
hackad dill

Blanda samman oljan med citronsaft, salt och peppar. Pensla laxen med blandningen och låt stå ca 15 min och marinera. Hacka kräftstjärtarna grovt. Skala och finhacka löken. Smaksätt lätt crème fraichen med citronskal, salt, peppar och wasabi. Smaka av. Vänd ner kräftor, stenbitsrom och lök. Garnera med hackad dill. Grilla laxfjärilarna på i grillpanna, ca 3 min per sida. Servera med crèmen, kokt potatis och en tomat/gurksallad.

Inga kommentarer: