Anpassad sökning

lördag, april 05, 2008

2003 Montevina Sierra Foothills Zinfandel

Vi hade gott om kött till dovhjortsgrytan i går och lade undan varsin biff som jag och Jen har njutit av i dag när våra finska gäster var och lyssnade på Rufus Wainwright på Dramaten.

Köttes stektes och lades på en likaledes stekt bit franskt lantbröd med färsk spenat, en rökig majonnäs (gott och enkelt, vanlig mayo blandas med Liquid Smoke), och toppades med några tjocka skivor cheddarost som fick smälta ut en del. Till det pommes och en enkel grönsallad.

Vinet blir på favoritdruvan Zinfandel och är av det lite lättare slaget men det funkar bra till maten. Det tillhör inte någon av Sb:s allra billigaste Zins (mycket pengar kostar den inte) men Montevina Wines beskriver vinet opretantiöst som: “perfect complement to everyday celebrations like balanced checkbooks, successfully parked cars, and Wednesday evenings”.

I vinets doft finns precis som Sb mycket riktigt påpekar brända toner. Det är mycket fruktigt men inte syltigt. Körsbär och björnbär tar plats men också lite svartpeppar. Smaken är full av katrinplommon och att de är så pass dominerande drar ner det annars ganska höga betyget. Russin finns också med i den kryddiga paletten. Smaken är ganska tät och eftersmaken behagligt lång.

Inga kommentarer: