Anpassad sökning

fredag, november 16, 2007

2006 d'Arenberg Riesling Sauvignon Blanc Roussanne Marsanne The Stump Jump

2006 d'Arenberg Riesling Sauvignon Blanc Roussanne Marsanne The Stump Jump
Vin som fått sitt namn efter en australiensisk plog som hoppar över stenar och stora rötter och som använts för att plöja upp många av vingårdarna i McLaren Vale. Druvblandningen i detta ljusgula vin är kanske inte den vanligaste och doften är ganska uppumpad och häftig. Vi hittar messmör och något godis som vi inte kan sätta namn på. Systembolaget skriver vingummi och det är nog bara att hålla med. Doften känns dock något exklusivare än smaken som är mineralig och vinet har en fet känsla i munnen. Syran är inte helt balanserad. Trots invändningarna är vinet gott och med tanke på priset ett bra köp som fungerar bra till dagens fiskrätt där bergtunga, purjo, och morötter gratinerats med grädde, sweet chilisauce, räkor och lagrad prästost.


Sweet chili-fisk

4 små bergtungafiléer eller annan fisk
2 morötter
10 cm purjolök
½ kg räkor med skal
2,5 dl grädde
3 msk sweet chili
3 dl smakrik riven ost
Olja
Salt
Vitpeppar

Smörj en form med olja. Lägg filéerna i bottnen. Skala och skär morötterna i slantar. Skär purjon i strimlor. Lägg morötter och purjo på fisken. Salta och peppra. Blanda grädde och sweet chili-sauce. Häll detta i formen. Gratinera i 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och sätt ugnen på grill. Lägg räkorna i formen och strö över osten. Gratinera tills osten smält och fått lite färg. Servera med grönsallad och kokt (eller pressad) potatis.

Inga kommentarer: