Anpassad sökning

söndag, juli 08, 2007

2005 Michele Chiarlo Nivole


Dessertvinet kommer från Piemonte och serveras till en rabarberpaj med kanel och kardemumma. Det lätt mousserande vinet av druvan muskat blir en riktig publikfavorit och funkar förträffligt med de lite syrliga rabarberna. Den ljusgula drycken smakar päron och fläder och med tanke på det låga priset är det ett riktigt kap.

Rabarberpaj med kanel och kardemumma

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör

Fyllning:
500 g rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
2 tsk stött kardemumma
1 1/2 msk vetemjöl
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Blanda allt till degen. Tryck ut den i en stor pajform ca 28 cm i diam. Kyl den i minst 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min. Skala och skiva rabarbern. Blanda rabarber, socker, kanel, kardemumma och mjöl och lägg i formen. Vispa äggulorna och blanda med grädden. Häll det i formen och grädda ca 30 min. När pajen är klar ska fyllningen vara lite lös och krämig. När kakan kallnar så stelnar den till lite. Servera vispad grädde till.

Inga kommentarer: